AI med eller utan mänsklig övervakning? Nytt avsnitt av AI-podden ute

Sedan 2019 är Cloudberry med och producerar AI-podden tillsammans med AI-forskaren Ather Gattami och Dagens Media. I det senaste avsnittet har vi dessutom glädjen att samarbeta med mjukvaruföretaget Oracle då podden gästas av Pelin Ozbozkurt, Data Science Solution Director på Oracle EMEA.

Hur kan AI hjälpa till att upptäcka bedrägeri? Det får vi höra mer om i höstens avsnitt av AI-podden då Ather Gattami gästas av Pelin Ozbozkurt, Data Science Solution Director på Oracle EMEA. I samtalet delar Pelin bland annat med sig av ​​några intressanta projekt som de arbetar med på Oracle.

Ett av projekten som Pelin berättar om handlar om hur AI kan hjälpa till att spåra bedrägerier genom att upptäcka avvikelser i transaktioner. Att upptäcka bedrägeri är en utmaning då tillgången på tillgängliga data för detta är liten. Pelin beskriver hur de använder olika metoder för att hantera detta och nämner särskilt hjälpen av mänsklig övervakning som avgörande för att kunna bygga bra prediktiva modeller. Trots detta menar hon även på att utvecklingen av algoritmer som kan bygga modeller utan just mänsklig övervakning är ett av de viktigaste områdena att utforska inom AI. Om det och flera andra spännande ämnen och projekt får vi höra om i avsnittet.

AI-podden, som Cloudberry producerar tillsammans med Ather Gattami, AI-forskare och grundare av Bitynamics, är en av Sveriges populäraste teknikpoddar. Tanken är att podcasten ska vara en kunskapsplattform om AI och samlingsplats som belyser utvecklingen i samhället genom att bjuda in gäster som representerar olika branscher men med AI som gemensam nämnare.

Lyssna på det senaste avsnittet på AI-podden.se

Vill du lära dig mer om AI? Då kan du även ladda ner e-boken Oracle Analytics for Dummies som är gratis.