Tre tips på spännande stadsutveckling i Köpenhamn

Cloudberry goes Copenhagen! Köpenhamn är en given destination för oss som ❤️ stadsutveckling och nya idéer. Några guldkorn från vårt senaste besök:

1. Danskt Arkitektur Center @BLOX

I Bryghusområdet på Frederiksholm ligger BLOX, en samlingsplats för människor som är engagerade i arkitektur, design och hållbar stadsutveckling. Konceptet är “en stad i staden” – i BLOX ska man kunna göra allt man kan göra i en stad: äta, leka, jobba, träna, gå på konsert. Här finns bostäder, coworking, gym, café – och Danskt Arkitektur Center. När vi besökte BLOX lockade det automatiserade garaget under jord stor glädje – vissa av oss skulle kunnat stanna hela dagen och se på när bilarna automatiskt stuvades in.

2. Onkel Dannys Plads i Kødbyen

Kødbyen, Köpenhamns Meat Packing District i Vesterbro, består av den bruna delen från 1878 och den vita delen från 1934 – ett område som på senare år har omvandlats till hippa kultur- och nöjeskvarter.

Onkel Dannys Plads i den bruna Kødbyen ingår i den stadsgemensamma kulturenheten DIT: KBH som fokuserar på frivillighet, samverkan, kreativ tillväxt och entreprenörskap. Platsen är uppkallad efter danske poeten Dan Turèlls alter ego: Onkel Danny, och utgör en smältdegel av mode, design, gastronomi, musik, arkitekturprojekt, gatuteater, festivaler och happenings. Här kan du uppleva allt från loppmarknad och ungdomsfestival till utomhusopera. Stadsrum att inspireras av.

3. Konditaget Lüders i Nordhavn

Det gamla hamnområdet Nordhavn är en skådeplats för modern arkitektur och intressanta lösningar för ett attraktivt stadsliv. Värt att kika extra på är Konditaget Lüders: ett 2400 m2 stort offentligt mobilitetshus, ett stenkast från ungdomarnas favoritplats vid Portland Towers. Här finns många roliga lösningar för att uppmuntra till aktivitet och få undan bilar från gatorna. På taket, 24 meter över marken, finns en aktivitetspark för träning, vistelse och lek. Trappan på fasaden upp till taket kan också användas för träning, där du kan klocka din tid upp. Hur snabb är du?

Missa inte heller att kolla in återbrukscentret – snyggt förpackad och med reparationsverkstad.