Idag är dagen du ska göra en backup!

Det här inlägget är publicerat den 31 mars. Det är inte vilken dag som helst, utan det är World Backup Day. Använd den klokt. Ta dig en liten men naggande god funderare kring vad du behöver göra för att säkerställa att dina viktigaste filer är säkerhetskopierade.

 

Du har säkert koll på vad en backup är. Enkelt uttryckt är det en kopia av all digital information som betyder något i ditt liv och som är viktig. Det kan vara allt från de pinsamma semesterbilderna från Ayia Napa till företagsdokument du behöver nästa gång du ska slita med din deklaration. Bara för att nämna två exempel.

Bättre kan vi i Sverige

Allt för få svenskar säkerhetskopierar. Vi behöver bli bättre! Datorer och smarta telefoner kan som bekant gå sönder. Även om du har gjort allt för att skydda din information kan du ändå bli utsatt för intrång. Du kan även råka radera något på egen hand. Det kan hända den bäste.

Både för privatpersoner och företag

Det är således viktigt att du har minst en kopia på dina viktiga saker någon annanstans. Ett sätt är att använda någon form av hårdvara, likt en USB-sticka eller en extern hårddisk. Ett annat enkelt sätt att spara filer på internet är att använda någon av de många online-tjänster som finns. Exempelvis OneDrive, Dropbox, eller Google Drive.

Har du ett företag kan det även vara värt att titta på hostingleverantörer eller andra molnföretag likt Veeam (som vi samarbetar med).

Held og lykke!

Med det sagt önskar vi på Cloudberry er en trevlig World Backup Day! Seså, ta och gör en säkerhetskopia så fort du kan på dina viktigaste filer. Du kommer inte att ångra det. Vi lovar.