Ny kundfilm av Cloudberry Communications tillsammans med Infinidat och Chalmers

Ny kundfilm av Cloudberry tillsammans med Infinidat och Chalmers

När Chalmers nyligen uppdaterade universitetets lagringslösning med hjälp av Infinidat såg vi på Cloudberry en möjlighet att skapa innehåll. Resultatet blev bland annat en uppskattad tvåminutersfilm som berättar mer om Infinidats lösningar.

Företag och organisationers hunger efter mer data kräver ny grepp. Inte minst när det kommer till att bygga och skala upp infrastrukturen som ska lagra allt.

Nyligen behövde Chalmers Tekniska Högskola förnya sin lagringslösning. De tre viktigaste kraven för det tekniska universitetet var bättre prestanda, möjligheter att växa vad gäller datavolymer och inte minst hög datasäkerhet. Man ville också kunna ta tillvara den kompetens som man skaffat sig med tidigare lösningar.

Enkelt och smidigt

Lösningen man valde kommer från Infinidat. Ett val som gjordes bland annat på grund av de enkla administrationsverktygen och den smidiga hanteringen av uppdateringar. Det berättar Chalmers IT-chef Ingvar Andersson i ett videoklipp som vi på Cloudberry varit med att ta fram. 

Bland annat gjorde vi på Cloudberry research och förberedde frågor. Därefter tog vi tåget till ”Bästkusten” och fick möjlighet att filma på plats. Förutom en pratstund med Ingvar Andersson fick vi även följa med ut på fältet med Niklas Rosenqvist som är förvaltningsledare för IT-infrastruktur på Chalmers. 

Fokus på innovation

Infinidat grundades 2011 av ett expertteam inom lagring. Fokus låg på att inte behöva kompromissa mellan prestanda, tillgänglighet och kostnad för multi-petabyte-scale vid lagring för företag. Teamet var fast beslutna att det gick att hitta ett bättre och snabbare sätt att lagra och skydda datt jämfört med befintliga system.

Målet var, och är fortfarande får man säga, att kunderna ska kunna spendera mindre på sin infrastruktur och fokusera mer på innovation och tillväxt. Och det är tydligt att man har lyckats med den föresatsen.

En bra sammanfattning av samarbete mellan Chalmers Tekniska Högskola och Infinidat har publicerats på Dagens Infrastruktur. Läs hela artikeln här.

Foto: Pia NyströmUnsplash.