Festival om framtidens stad

Bristol arbetar med festivalen som verktyg för att engagera stadens invånare och fira utvecklingen snarare än att bara rapportera vad som beslutats i efterhand. Festivalerna avlöser varandra året om och när vi anländer till Bristol så är det för att delta i tre dagars festival med staden som tema. Inte bara den egna staden utan ämnena breder ut sig över frågan om vad vi kan och måste göra för att utveckla bättre städer för den värld vi lever i.

Festival of the Future City 2017 handlar om medborgardialog, tactical urbanism och participatory design, arkitektur och kultur, trafik och grönområde, om hur städerna i England byggdes upp efter Blitzen och hur städerna i Syrien en dag kan byggas upp igen. De flesta föredrag och seminarier finns att lyssna på i efterhand. På torsdagen valde delar av vårt team att delta i Making the City Playable 2017, en dags konferens i konferensen om att använda kulturinslag och spelelement för att locka invånare och besökare till att interagera och engagera sig i staden på olika sätt.

Vi passade också på att titta närmare på staden Bristol; det gamla hamnområdet som blivit plats för kultur och evenemang, spårområdet runt Bristol Temple Meads som ska bli nästa stora förtätningsprojekt, samt gatukonsten runt Stokes Croft.

Nästa Festival of the Future City går av stapeln i oktober 2019.

Banksy art at the community library

 

Condensation of industry areas

 

Capricorn Quay

 

Bristol Floating Harbour

 

Stokes Crofts Hamilton House

 

Water is a human right

 

Development in Bristol Floating Harbour

 

Watershed

 

We Are Curious and Planetarium